שאלות מדגמיות - ביטוח סיעודי
שאלות נפוצות לעניין ביטוח סיעודי
בתאריך 10 לינואר זומנתי לתכנית המומחים של רשת א' בהנחיית מיכל רמות לענות לשאלות מאזינים בתחום הביטוח הסיעודי, להלן מקבץ מייצג של שאלות, נראה לי כי הן רלבנטיות לקהל הרחב:
אישה כבת 60 שאלה: האם במקרה מותה תוכל להוריש את הביטוח הסיעודי לבתה?
התשובה כמובן היא לא, אין ערכי פדיון בביטוח סיעודי, לצערי נתקלתי כבר כמה פעמים בסוכני הביטוח המוכרים את הביטוח הסיעודי כמהות חסכונית ולא כך הדבר, יש המתבלבלים בין ערכי סילוק, שהם ערכים עתידיים מובטחים למקרה של עצירת התשלומים בפוליסת סיעוד לבין ערכי פדיון שהם כספים שישולמו בפועל כתוצאה מצבירת חיסכון.
אישה בת 30 שאלה: האם ניתן לקבל את בן זוגה העיוור לביטוח סיעודי?
התשובה היא כי ביטוח סיעודי מותנה במילוי הצהרת בריאות מלאה, במידה ואותו עיוור בריא לחלוטין מלבד עיוורונו ובמידה ואין עיוורון זה מגבילו באחד מתפקודי הADL אזי ניתן לקבלו לביטוח.
עד איזה גיל ניתן להיכנס לביטוח סיעודי?
התשובה היא שברוב חברות הביטוח מתאפשרת כניסה לביטוח סיעודי עד גיל 85 אך הפרמיה בגילאים אלו כה גבוהה וחסמי החיתום כה משמעותיים עד כי ניתן להגדיר כנדירה מאוד הצטרפות של בני 80+ לביטוח. רצוי כמובן לשקול הצטרפות לביטוח מוקדם ככל האפשר ורצוי כבר בתחילת שנות השלושים.
האם ישנה פוליסה משפחתית בביטוח סיעודי?
התשובה היא כי אין פוליסה משפחתית במובן המקובל בו משלמים פרמיה אחת לכיסוי אחיד למשפחה אלא יש הכרה גוברת והולכת בערבות ההדדית המהווה חלק בלתי נפרד מהכרת חשיבותו של הביטוח הסיעודי והשלכותיו לאורך זמן, אני נתקל בתופעה ההולכת ונעשית נפוצה יותר ובה בני 40-50 קונים ומשלמים ביטוח סיעודי עבור הוריהם, להערכתי תלך תופעה זו ותתגבר.
אישה בשנות 60 שאלה: האם הכיסוי הסיעודי שלה ושל בן זוגה בקופ"ח מאוחדת מספק?
התשובה היא כי מאוחדת מספקת פתרון חלקי בלבד. למצטרפים מגיל 51 עד 65 ההחזר למקרה אשפוז הוא 6,500 ש"ח ל-3 שנים ו-3,900 ש"ח לשנתיים נוספות. סכומים אלו נמוכים הרבה מהנדרש ומוצעת השלמה ביטוחית ל-10,000 ש"ח פיצוי לחודש.